WRTC 2006 (Brazilija)

WRTC 2006 je potekal v Florianópolisu v Braziliji in je uvedel sofisticiran sistem točkovanja kvalifikacij za potencialne tekmovalce. Svet je bil razdeljen na 14 kvalifikacijskih regij, pri čemer so bili najboljši kvalificirani v vsaki regiji povabljeni, da sestavijo ekipo. Da bi spodbudili sodelovanje YL in mladih radioamaterjev, so zanje pripravili dve posebni ekipi.

Izbranih je bilo 47 ekip, dejansko pa jih je sodelovalo 46. Brazilski letalski prevoznik Varig je 26. junija razglasil bankrot, kar je povzročilo hude težave pri potovanju številnim ekipam, ki so naslednji teden potovale v Florianópolis, Češka ekipa pa ni mogla pravočasno urediti drugih potovalnih aranžmajev.

Leta 2006 so ekipe dobile večje antene in 700W ojačevalnike, da bi nadomestili večjo razdaljo od Brazilije do glavnih središč tekmovalnih dejavnosti v Evropi in Severni Ameriki. Kljub temu, da je tekmovanje potekalo v času sončnega minimuma, je tekmovanje sovpadalo s kratkim porastom pogojev, kar je omogočilo visoke rezultate.

Uradni rezultati tekmovanja so razvidni tukaj

Promocijski video WRTC 2006

Choose language »